Mūsu Auklīte

Taustāmās atmiņas

Projekts ‘’Taustāmās atmiņas’’ ir eksperiments, kura mērķis ir palīdzēt neredzīgajiem cilvēkiem.

Izmantojot 3D printeri tiek radītas figūras, kur vizualizētas ir, piemēram, viņu bērnības bildes, neredzīgie nevar redzēt, taču mūsdienu tehnoloģijas var bildes izveidot taustāmā formātā un palīdz neredzīgajiem sajust.

Šis projekts, kas tika izstrādāts saistībā ar LOLA priekš Singapūras kompānijas Pirate3D, kuri testē 3D drukāšanas tehnoloģijas vēl neizpētītā jomā un sasniedz neticamus rezultātus.

Tāpat kā Braila raksta izgudrošana tika izdomāta, lai palīdzētu neredzamo daļu un apgūt informāciju vieglāk. Šī metode ir potenciāls, lai atslēgtu piekļuvi attēliem, kas līdz šim ir bijusi pilnībā bloķēta neredzīgajiem cilvēkiem. 3D attēlu reprodukcija skulptūras veidā.

helping-blind-people-touchable-memories-pirate3d-4helping-blind-people-touchable-memories-pirate3d-10helping-blind-people-touchable-memories-pirate3d-5helping-blind-people-touchable-memories-pirate3d-3helping-blind-people-touchable-memories-pirate3d-6helping-blind-people-touchable-memories-pirate3d-1helping-blind-people-touchable-memories-pirate3d-8helping-blind-people-touchable-memories-pirate3d-7