Mūsu Auklīte

19 lietas, ko radoši cilvēki dara citādāk

Radoši cilvēki ir citādāki un tas ir fakts. Viņu dzīves stils ir kaut kas burvīgs un neatvairāms. Parastie cilvēki var tikai apbrīnot, kā radošiem cilvēkiem izdodas redzēt pasauli citādāk, kā viņi dara lietas, pieņem lēmumus.

Bet, kas padara radošu cilvēku tik ļoti atšķirīgu no apkārtējā pūļa?

Šīs 19 lietas spilgti atspoguļo radošu cilvēku īpašības un ikdienas dzīvi, kā arī to, ko var darīt tie cilvēki, kas nav radoši, lai tomēr viņi par tādiem kļūtu, jo galu galā, mēs visi esam radoši ļoti unikālā veidā.

1. Radoši cilvēki var noķert iedvesmu negaidītākajā brīdī.

Viņi nevar izlemt un zināt, kad nākamā lielā ideja iešausies galvā , jo tā vienkārši atnāk pie radoša cilvēka, pat visnegaidītākajā brīdī.

2. Radoši cilvēki sapņo arī dienā.

Viņi ir šeit, bet tajā pašā brīdī viņi var atrasties pavisam citur – lidināties savos sapņos. Realitāte viņiem ir ļoti relatīvs jēdziens, jo fiziski viņi var sarunāties ar Jums, taču nākamajā brīdī pat aizmirst, ka atrodas sarunā.

3. Radoši cilvēki ātri var tikt nogarlaikoti.

Viņiem nepieciešamas aktivitātes un atbalsts, komanda, lai nepaliktu garlaicīgi. Viņi nedarīs neko, kas neliksies viņiem interesants un patīkams.

4. Radoši cilvēki pasauli redz ar bērna acīm.

Daļa no viņiem nekad nebūs īsti pieauguši, jo redzot pasauli ar bērna acīm, ir vieglāk un interesantāk nodzīvot šo dzīvi.

5. Radoši cilvēki kļūdīsies, bet viņi mēģinās atkal un atkal.

Dzīve ne vienmēr ir viegla priekš radošiem cilvēkiem, it īpaši priekš profesionāļiem. Viņi kļūdīsies tūkstošiem reižu savā dzīvē, taču viņi atkal piecelsies, zinot, ka kritīs un kļūdīsies vēl, taču beigās savu vēlamo rezultātu panāks.

6. Radoši cilvēki sekos sirdij, pat tad, ja viņu prāts domās citādāk.

Viņi mazāk uztraucas un uzņemas lielāku risku, bieži vien tas var sagādāt tūkstošiem problēmu, taču gandarījums ir neizbēgams.

7. Radoši cilvēki dažreiz pazūd sevī un radošajos darbos.

Kad viņi rada idejas un darbus, tad laiks un telpa nepastāv. Viņi var aizmirst ēst, dzert un pat gulēt. Kad vārdi, krāsas un idejas sāk riņķot un ir viņu prātos, tad nekas cits viņiem vairāk nerūp.

8. Radoši cilvēki strādā, kad citi guļ un guļ, kad citi strādā.

Viņus mēdz dēvēt par pūcēm, trakajiem, nesaprastajiem, jo viņi guļ ļoti maz, taču nodarbojas ar radošumu visu laiku.

 

9. Radoši cilvēki saskata iespējas tur, kur citi saredz grūtības.

Viņi var saredzēt labo un skaisto lietās, kas patiesībā ir nepatikšanas, vai problēmas.

10. Radoši cilvēki iemīlas savā padarītajā, izveidotajā, radītajā, taču dienu vēlāk viņiem tas nepatīk.

Tā joprojām ir mistērija, kāpēc populāri mūziķi neklausās savus ierakstus, kāpēc populāri aktieri neskatās filmas, kurās ir, un kāpēc rakstnieki neizlasa paši savas grāmatas, ko ir uzrakstījuši.

11. Radošiem cilvēkiem nepatīk rezultāts, kas tikko ir izveidots, taču pēc 12 stundām, viņiem šķiet, ka šis radītais darbs ir unikāls.

Mēdz gadīties arī šādi. Piemēram, rakstnieks izliek savas domas, pārlasa, saprot, ka tas ir pilnīgs neveiksmes darbs, noliek to nost un iet gulēt, taču no rīta pārlasot uzrakstīto, secina, ka šis darbs ir unikāls.

12. Radoši cilvēki vienlaicīgi ir kritiski un lepni.

Viņi vienmēr zina, ka vēl daudz pūles ir nepieciešamas, taču lepojas ar to, kas jau ir izdarīts.

 

13. Radoši cilvēki vienmēr meklē jaunus ceļus, lai sevi pierādītu.

Viņi zina, ka nav tikai viens ceļš, kā parādīt savu kreativitāti. Ja Tu esi fotogrāfs, tad noteikti Tev patīk radīt arī citādāka veida mākslu. Aktrises glezno, mūziķi veido videoklipus… Radošums apvieno un attīsta cilvēku dažādos virzienos.

14. Radoši cilvēki nedrīkst vilcināties ar dariem, kas ir uzdoti.

Dod viņiem gala izstrādes datumu un viņi ar to sadzīvos, taču Jūs varat būt drošs, ka 90% no darba viņi pabeigs iepriekšējā naktī, pirms gala termiņa.

15. Radošiem cilvēkiem nepatīk rāmji un robežas.

Likumi, robežas un rāmji nav piemēroti radošiem cilvēkiem, jo tie saspiež cilvēka personību un neļauj viņiem izpausties līdz galam.

16. Radošiem cilvēkiem nepatīk skaitļi.

Viņi ir izcili gudri savā radošajā sfērā, taču iedodiet šiem cilvēkiem matemātikas uzdevumus un pārliecinieties, ka radošums + skaitļi… Gluži vienkārši nesader kopā.

17. Radošiem cilvēkiem nav piemērota rutīna.

Viņi gluži vienkārši nevar sēdēt uz vietas, darot kaut ko, kas jau ir bijis, tādējādi radošie prāti var zaudēt modrību un viņiem kļūs garlaicīga dzīve.

18. Radoši cilvēki var sākt savu darbu no nulles atkal un atkal.

Nav nozīmes, cik tālu viņi ir tikuši ar konkrēto darbu, tas varbūt jau netālu no finiša taisnes, taču, ja radošajam cilvēkam nepatiks tas, kas ir šobrīd radīts, viņš visu var izmest un sākt no nulles… Atkal un atkal…

19. Radoši cilvēki mīl.

Viņi mīl visu. Viņi mīl dzīvi, savus draugus, nepazīstamus cilvēkus, emocijas, dzīvniekus, dabu, skaistumu. Radoši cilvēki var pilnīgā mierā un klusumā skatīties saulrietu, vai arī vērot pasaules lielāko koncertu, un gūt spilgtus iespaidus. Nav svarīgi, ko un kā viņi mīl, taču šī mīlestība ir lipīga, ja Jums ir kāds ļoti mīlošs draugs, tad jūs noteikti arī par tādu kļūsiet un padarīsiet kāda dzīvi mazliet skaistāku.